«Dáiddaeallin / Et liv av kunst» av Keviselie/Elle-Hánsa/Hans Ragnar Mathisen

Vi er glade over å kunne fortelle at årets sommerutstilling på Árran er «Dáiddaeallin / Et liv av kunst» av Keviselie/Elle-Hánsa/Hans Ragnar Mathisen. Utstillingen åpner torsdag 24.mai kl 14.00. Velkommen!

Velkommen til åpning av utstillingen av «Dáiddaeallin / Et liv av kunst» av Keviselie/Elle-Hánsa/Hans Ragnar Mathisen

Den samiske kunstneren Keviselie/Elle-Hánsa/Hans Ragnar Mathisen. (f. 01.07.1945) fra Tromsdalen har bestemt seg for å donere sin samling av egen kunst til Árran. På Árran er vi dypt takknemlig og glad for donasjonen og har i år bestemt oss for å markere dette gjennom ved å vise «En reise i tid» av Keviselie/Elle-Hánsa/Hans Ragnar Mathisen.

«Dáiddaeallin / Et liv av kunst» består av litografi, tresnitt, maleri og håndtegnede kartorginaler og viser kunstnerens arbeid gjennom flere tiår, samtidig som vi i utstillingen også finner verk som forteller om kunstneres virksomhet i dag blant annet malerier om landskap og portretter.

Utstillingen viser en liten del av Mathisens virksomhet som billedkunstner. Hans utfordrende livshistorie, glødende engasjement for de samiske samfunnene og for natur og miljø kommer til uttrykk i hans verk. Han er anerkjent for sitt arbeid med samiske stedsnavn og samisk kartografi.

Mathisen har hatt utstillinger siden 1970 i Sábme, Skandinavia og utlandet og har utsmykket en rekke institusjoner.

Han ble utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskoles malerlinje og Statens kunstakademi, maleri og grafikk hos blant annet Ludvig Eikaas.