Større magasinkapasitet

Árrans utstilling i kjelleren har de siste årene vært stengt for publikum. I denne perioden har det blitt bygget om og bygget nytt. Vi har fått et nytt kunstmagasin som skal romme hele den store samlingen av Hans Ragnar Mathisens kunst. I tillegg har vi oppgradert de kulturhistoriske magasinene. Vi har doblet magasinkapasiteten, samt fått kjøle- og frysemagasin. For alle magasinene styres temperatur og klima digitalt. Vi har topp moderne magasiner med kompaktreoler som gir oss god kapasitet. Med disse oppgraderingene har Árran investert for framtiden, både sett i forhold til dagens situasjon og framtidige mottak av samisk kulturarv, det være seg gjenstander, arkivmateriale eller samisk kunst.

Utover høsten skal vi flytte kunst og kulturhistoriske gjenstander inn i de nye magasinene. Vi venter også på å ta imot de 366 Bååstede-gjenstandene som kommer i løpet av oktober, med plan om å kunne vise noen av dem i en ny utstilling som åpnes i februar 2023. I mellomtiden kan de ses på nettstedet Digitalt museum: https://digitaltmuseum.no/search/?q=%C3%81rran&aq=type%3A%22Thing%22 .

Onsdag 29.juni åpnet vi opp basisutstillingen og den temporære utstillinga Oasátja viesedum iellemijs/Fragmenter av levde liv. Vi ønsker alle velkommen til oss!

Harrieth Aira/Árran
Utmerkede forhold for kulturhistoriske gjenstander
Tomasz Wacko
Nytt kunstmagasin