Ny fagprøve avlagt på Árran

Magda Knutsen har bestått fagprøven i kontor- og administrasjonsfaget, og er nå fagarbeider.

Flere års praksis i bl.a. sentralbord, resepsjonen og Árran-butikken, ga grunnlag og motivasjon til å ta sikte på fagprøve. Med ditto 3-4 teoretiske deleksamener i faget, kunne Magda Knutsen gå opp som privatist til fagprøven i Kontor- og administrasjonsfaget. Faget kvalifiserer til yrkesutøvelse innen service, kundebehandling og kontoradministrative oppgaver i offentlige og private virksomheter.

Et utdanningsløp i 2020 innebærer også et forsterket fokus i smittevern, jf corona. Det gjelder fokus på berøringsflater, butikksalg, kantinesalg, avstandsregler, besøkskontroll m.m.

I dag var det en lettet Magda som gledesstålende annonserte at hun har bestått fagprøven. Sensorene fortalte etterpå at de aldri før har opplevd at prøvekandidaten vartet opp med sang under den muntlige høringen. Men da Magda skulle fortelle om barnehagen, fant hun sin beste uttrykksform gjennom sangen «Dalloj gå mån lidjiv nav vuonnak ja mánná….», av Karen Urheim. Om det var avgjørende for utfallet, er ikke godt å vite, men originalt var det i alle fall.

Vi ønsker henne lykke til som fagarbeider.

 

Árran v/Ragnhild Lien Rahka
Nyutdannet fagarbeider